iris

Floarea "iris" a primit numele său din mâinile celebrului vindecător Hippocrates, care a dat numele plantei în cinstea zeiței grecești Irida, care proclama voința zeilor olimpici. Zeița Irida a coborât curcubeul pe pământ, așa că cuvântul "Iris" în greacă înseamnă curcubeu. În japoneză, "irisul" și "spiritul militar" sunt notate cu același hieroglifă. Pe 5 mai, ziua băieților, toți oamenii fac khans - admirația rituală de flori în grădini de iris, unde cresc în apă și în ziua de azi imaginile de iris apar pe toate obiectele de uz casnic.

Karl Linnaeus, care a propus un sistem unificat de nume de plante științifice, a păstrat pentru iris numele său antic. Iris are numeroase nume: Iris, tango, cockerels etc. Dintre toate numele, cea mai comună este "tangenta", dragă, iubită, dorită.

Înfloresc primăvară, și unele soiuri înfloresc din nou în toamnă. Cel mai bogat aceste plante înfloresc peste 3 ani de la plantare. Irisele parazitare sunt extrem de nepretențioase și nu se tem de ierni. Timpul optim pentru plantarea "iriselor cu barbă" este sfârșitul verii, august. Dar, în practică, irisurile sunt împărțite și transplantate fie în timpul înfloririi, fie imediat după terminarea acesteia (în decurs de o lună). Când vara este uscată, Irisurile înflorite sunt udate seara, asigurând că apa nu nimerește pe flori. Iriși înalți sunt legați: tulpinile de flori se pot sparge sub greutatea florilor.

Iris a devenit pentru om una dintre puținele flori care a combinat simbolurile credinței și inspirația artistică! Flori de Iris sunt o colecție de eleganta clasica, romantism, spiritualitate, putere si frumusețe mistica uimitoare!

 

De la curcubeu coboară

Drumul vine de la cer,

Irisul o floare dalbă

Și e plină de mister!